Galambpadlás
Galambpadlás
Kezdőlap
 
Fajtaleírások
 
Galambbetegségek
 
Tenyésztési naptár
 
Újságcikkek
 
Egyébb Írások
 
Galambjaim
 
Galambok
 
Kiállítások Képei
 
Honlapmotor
 
Budapesti Magasröptű Csapos Fajtaleírása
 
 
Származási hely: Budapest és környéke, ahol a magasröptű “fehéreket” (gólyásokat) rendszeresen röptető tenyésztők hívták életre ún. jelző galambként. A küllem főbb jellemzői: Közepes keringő nagyságú, enyhén nyújtott törzsének tengelye közel vízszintes tartású.
 
Fej: Keskeny, hosszúkás. A homlok enyhe ívben emelkedve fordul a közel lapos fejtetőn át a legömbölyített tarkóhoz csatlakozva, a nyak hátsó élébe. Szem, szemgyűrű: A szivárványhártya halványszürkés árnyalatú gyöngyszínű, enyhe vérerezettséggel. A szemgyűrűk keskenyek, de kétsorosak, finom szövetűek, sima felületűek. A feketék és a kékek esetében szürkék. A vörösek és a sárgák szemgyűrűi sápadtak, enyhe sárgás árnyalattal.
 
Csőr: Közepes hosszúságú, zárt, tőben vastag. A csőrzugtól a felső káva hegyéig mért hosszúsága 15-17 mm. A homlokhoz törés nélkül csatlakozó csőrgerinc enyhén lejt. A feketék és a kékek csőrszaruja palafekete, a vörösöké és a sárgáké világos, halvány rózsás árnyalattal.
 
Nyak: Középhosszú, függőleges tartású, a fej felé elvékonyodó. A toroktáj ívben kikerekített.
 
Mell: Széles, jól izmolt, mérsékelten előredomborodó és enyhén emelt tartású.
 
Hát: A vállak között széles, a farok felé elkeskenyedő és egyenes vonalban lejtő.
 
Szárnyak: Hosszúak, a törzs oldalaihoz simulók. A válibúbok részben takartak. Az evezők hegye a farokra fekszik és annak végét csaknem eléri.
 
Farok: A hát esését törés nélkül követve lejtő, keskenyre zárt. A kormánytollak vége a talajt nem érinti. A kormánytollak száma: 12
 
Lábak: Közepes hosszúságúak, a combok takaratlanok. A csűd és az ujjak tollatlanok, élénkvörös színűek. A karmok színe a csőrével egyező, de a feketék és a kékek részben vagy egészben világos koromszaruja Is elfogadott.
 
Tollazat: Tömött, a testre feszesen simuló.
 
Szín és rajzváltozatok: Feketék, vörösek, sárgák és fekete szalagos kékek. Valamennyi színváltozat szélső 6-8 elsőrendű evezője fehér. A kékek színárnyalata a középkéktől a világos - postagalamb - kékig változó, de a derék, a has és a combok tollazatának színe a pajzsok színárnyalatával egyezőtónusú. A nyak tollazat minden színváltozat esetében csillogó.
 
Súlyos hibák: Gyenge csontozat, vízszintes “mérlegállás”, ritka, fénytelen tollazat, keskeny, kiemelkedő tarajú mell, durva, sarkos vagy gömbölyű fej, vörhenyes, egyenetlen felületű szemgyűrűk. a farkon kereszteződő evezők. A hason, a derékon, a combokon mutatkozó fehér tollak, a két szárny csaptollai között kettőnél több eltérés vagy hatnál kevesebb fehér evező. A kékek széles egymásra csúszó vagy megszakadt szalagjai, harmadik szalag kezdemény.
 
Enyhe hibák: A kívánatosnál erősebben vérerezett írisz. Az ellenkező oldali csap tollainak legfeljebb kettővel való eltérése. A kékek világosabb árnyalatú toroktája. Az értékmérő küllemi jegyek elbírálásának sorrendje: Fej, szem, szembőr, alak, csőr, rajz, szín, szárny, farok.
 
Röpkövetelmény: 3 óra hosszidő és 30 perc tűnő szállás
 
Gyűrűméret: 7 mm
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Utolsó Frissítések
 
Óra
 
Naptár
2018. Szeptember
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Időjárás-Négy Napos
Időjárás előrejelzés

 
Galambos Videóim
 
Látogatottság
Indulás: 2010-12-29
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!